понеділок, 15 серпня 2011 р.

Ми вернулись додому!

і нарешті я ДОМА. Спочатку про те, де це я так довго була. Їздили ми всією сім'єю (Ми з Сашкою, мої батьки і мій брат)  пити мінеральну водичку в Східницю. В двох словах - Було добре. В трьох словах - було супер класно. Мабуть тому, що я з самого початку була настроєна, що там буде не цікаво, нудно, зайнятись нічим, умови проживання не відомі до кінця, але все було на диво дуже класно.
По перше раніше я взагалі не знала, що таке ця Східниця і де вона знаходиться. Тепер знаю - 20 хв. їзди від Трускавця (Львівська область). По-друге, хто б міг подумати, що це настільки розвинуте с.м.т. чи навіть містечко. По-третє, і саме основне - там є 38 мінеральних джерел, більша частина яких ще не досліджена науковцями, інші ж успішно лікують відпочиваючих.  Як нам розказувала екскурсовод Джерела містять декілька типів мінеральних вод, які впливають на роботу печінки, нирок, підшлункової залози.

Туристів дуже багато! і всі лікуються =) В Східниці 2 санаторії, але більшість людей проживають в приватних Віллах, де і умови проживання кращі і кількість послуг, що пропонуються більша (Баня, сауна, басейн, більярд і т.д.). Ціни на проживання різні - від 160 грн. за добу з людини (100 з них це триразове харчування, можна замовляти і без харчування) і вище.

це ми біля джерела, набираємо водичку =)
 Більше про Східницю можна прочитати на ось цьому сайті.
Природа дуже гарна! Дуже хороше повітря.
Ще ми попали нарешті на озеро Синевир (їздили з екскурсією) Озеро набагато менше ніж я собі науявляла!


"Воно розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, має середню площу 4-5 гектарів, його середня глибина становить 8-10 м, максимальна — 22 м. Через висоту над рівнем моря і порівняну глибоководність, навіть у найтепліші дні прогріваються лише верхні 1-2 метри озера. Озеро утворилося в результаті зсуву, викликаного землетрусом, близько 10 тисяч років тому. " (взято з Вікіпедії)

в озері не можна ні купатись, ні ловити рибу. Також біля озера не можна розбивати палатки. в Озері є багато форелі. Хто її туди запустив не знаю, але одне можу сказати точно він її не кормить! Риба дуже голодна! Люди кидали кусочки хліба у воду і риби влаштовували бої стая на стаю! Це просто треба було бачити! Бідна риба... Хтось казав нам, що ловив форель на блесну (маленька штучна рибка замість наживки) значить риба - хижак і скоріше всього просто вони їдять там один одного...
 на фото ми якраз спостерігаємо за боями рибок.


Ще ми вирішили кататись на  гірськолижному підйомнику – було трошки страшно, але дуже цікаво! Що за гірськолижний спуск не знаю, зате знаю, що там є три траси для спуску на лижах і сноуборді. там же на горі є оглядовий майданчик, з якого видно Карпати. Рідко коли таке можна побачити.


З тією ж екскурсією заїхали на водоспад Шипіт. Сказати, що я вражена побаченим -  не сказати нічого! Хто б міг подумати, що десь в глибинці Карпатських гір є ТАКИЙ водоспад. Чимось нагадав водоспад Джур-Джур (чи так пишеться чи ні?) в Криму але Шипіт більший і якщо можна так сказати могутніший. Особливо цікаво стояти біля самої води, де аж  земля дрижить від тої сили, з якою вода розбивається об каміння. Враження неймовірні! Хто буде мати можливість попасти туди, не полінуйтесь, воно того варте! зараз на жаль не знайшла фото водоспаду у себе, пізніше пошукаю і додам а поки що ось таке фото з Вікіпедії.

Ще сподобалось мені те, що в Східниці знайшли прокат велосипедів і їздили кататись із Сашкою і братом моїм Вітьком. 

Якби не ті велосипеди то багато чого ми так би і не побачили. Особливо мені сподобалась поїздка до річки Стрий, яка протікає не далеко від Східниці. А там уже справжні Карпати! 


Екскурсоводи називають ту місцевість «Карпатська Швейцарія» і скажу я вам не дарма!
От так. На сьогодні достатньо. Буду завтра. =)

3 коментарі:

  1. Красота!!! С огромным удовольствием прочитала рассказ о вашем отдыхе,молодцы,это так здорово=)))))))))

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую =) було дуже дуже класно! тільки тепер так важко знову включитись в нормальне життя =)

    ВідповістиВидалити